Poraz v Zagrebu, a osvojena dodatna točka

Če bi skušali v eni povedi opisati sobotno tekmo, bi ta poved zvenela nekako tako – mariborska linija pričela odpovedovati tako v napadu kot v obrambi.

Mariborčani so se v Zagreb podali s ciljem, da v izenačenem dvoboju skušajo priti do zmage proti favoriziranim domačinom. Cilj, ki je bil postavljen realno, saj so igralci Maribora v zadnjem obračunu gladko premagali hrvaško ekipo, se je žal izkazal za previsokega. V Zagrebu so Mariborčani naleteli na tako dobro uigrano linijo, da le-tej v drugem delu srečanja, takrat ko so pričele pojenjati moči, več niso bili kos niti v napadu niti v obrambi. Sicer je gostujoča ekipa v uvodnih petnajstih minutah na igrišču prevladovala in narekovala tempo, a nato v fazi obrambe pričela popuščati. Mariborčani so doživeli visok poraz (73:24), a zaradi štirih polaganj iz Zagreba uspeli odnesti dodatno točko. Morda bi igralci izpod Kalvarije iz obračuna lahko odnesli kaj več, a žal je njihov odpor v drugem polčasu bil dokončno strt. Pomankanje menjav in polna zasedba na nasprotni strani sta ena izmed ključnih razlogov, da Mariborčani v drugem delu dvoboja več niso našli rešitev. Na tekmo, v kateri so manjkali štirje standardni igralci, zaigralo pa je kar nekaj neizkušenih igralcev, preko katerih je potovala večina nasprotnikovih točk, moramo gledati kot na učno uro, ki naj zagotovi boljše rezultate v prihodnjih obračunih. Maribor je ponovno bil suveren v scrumu, kar je že dolgo njegova odlika, reprezentant Matic Martinjak je dosegel tri zadetke, a izkazalo se je, da mora ekipa proti tako dinamičnemu nasprotniku, ki poti za zadetek išče v kombinatorni igri in takrat, ko le teh ne najde, izvede nekaj odličnih strelov, ki so na (premajhnem) igrišču še toliko nevarnejši, usklajeno delovati ne le v scrumu, temveč tudi in prav v liniji. Luka Mišič je po tekmi dejal: »Takšne stvari se v športu dogajajo, prejšnji vikend smo slavili s podobno razliko, danes smo bili na strani poraženca. Morda je razlika celo prevelika, saj smo večino zadetkov dobili preko najšibkejših členov, ki so nadomestili manjkajoče standardne igralce, zadnje točke gostiteljev pa so bile plod srečnih naključji. A vseeno moramo gostiteljem čestitati za zmago in dobro igro, pa četudi smo za levji delež poraza krvi sami«.

Mariborčane med reprezentančnim premorom čaka tekma državnega prvenstva proti Ljubljanski drugi ekipi, nato pa nadaljujejo s tekmami v razširjeni avstrijski ligi.

Leave a Reply