Jutri: Slovenija – Srbija!

Jutri se odpira novo poglavje slovenskega ragbija – pred nami je namreč uvod v nov tekmovalni cikel Evropskega pokala narodov ali European Nations Cup. Tekmovanja, ki se, podobno kot pri hokeju, odvija skozi več kakovostnih skupin, kjer so ekipe iz najvišje skupine redne konkurentke za nastop na svetovnem prvenstvu in le še malenkost zaostajajo za nekaterimi izmed šestih najkakovosnejšimi reprezentanc Evrope (ANG, IRE, SCO, WAL, FRA, ITA).

Že prvi obračun bo postregel z derbijem skupine. Slovenska izbrana vrsta se bo namreč jutri, dne 18.10.2014, pomerila s Srbijo, ki je v lanski sezoni izpadla iz višje kakovostne skupine in pristala mesto nižje, kjer se bo kosala z našimi fanti. Sloveniji se v lanskem letu žal ni uspelo prebiti skupino višje in tako ponovno nastopa v jakostni kategoriji “2c”.

Dejstvo, da je Slovenija do sedaj nastopala v skupini nižje kot Srbija ne pomeni, da gre za slabšo reprezentanco, saj le-ta v zadnjem času doživlja korenite spremembe in hiter razvoj tako v organizacijskem kot tudi tekmovalnem smislu.

Prenovljena reprezentanca, ki je sestavljena tudi iz posebej kakovnostnih igralcev, ki igrajo v tujini, med katerimi je kar pet angleških bratov, ki imajo slovenske korenine, bo tako več kot enakovreden nasprotnik izbrancem Srbije, ki so v zadnjem obračunu sicer visoko slavili. A od poraza je minilo že zelo veliko časa, tekma je bila odigrana v popolnoma drugačnih razmerah, Slovenci pa nastopajo v novi in kakovostnejši zasedbi, pod vodstvom tujega stratega Emmanuela Meyerja.

Tako lahko danes govorimo o drugi Sloveniji, ki bi se morala favoriziranemu nasprotniku vsekakor več kot le upirati in pred domačimi navijači doseči zmago. Cilj naše reprezentance je jasen – preboj v višjo skupino! Uspeh pa bo mogoč le s kakovostno igro proti vsem reprezentancam (AUS, SRB, LUX, DAN). Po tekmi s Srbijo počitka za naše fante še ne bo, saj se kmalu odpravljajo na Dansko, kjer jih čaka prvo gostovanje tega cikla.

V reprezentanco so iz Rugby kluba Maribor bili vpoklicani trije igralci – Luka Medved, Matic Martinjak in Luka Mišič, kjer je slednji zaradi zdravstvenih težav sodelovanje v pripravah na prvi tekmi žal odpovedal. Upamo, da jutri na igrišču vidimo tudi igralce iz pod Kalvarije, saj bi le-to bila potrditev dobrega in vztrajnega dela v klubu ter velika nagrada za naše fante.

Luki, Maticu in celotni ekipi želimo veliko sreče!

Tekma bo odigrana na stadionu ŽSD (Žaku) v Šiški, s pričetkom ob 15.00. Karte bodo na dan tekme na voljo po ceni 7eur, na prizorišču po po ugodni ceni moč kupiti tudi promocijske majice slovenske reprezentance.

Leave a Reply