Mariborčani klonili v gosteh

Mariborčani so se v soboto, 8.11.2014, odpravili na vedno zahtevno gostovanje v Linz, kjer so žal doživeli poraz (40:5). Četudi razlika nujno ne razkrije dogajanja na igrišču, je resnica neizbežna – igralci Rugby kluba Maribor so se znašli v rezultatski krizi. Igralci, ki so nekoč dosegali polaganje za polaganjem so odpovedali, novinci pa žal še niso na nivoju, ki bi zagotavljal rezultatsko blagostanje.

Predvsem pa je krizo moč pripisati stalni popustljivosti v obrambni igri ter odsotnosti agresivnosti v fazi zadrževanja žoge. Brez možnosti za kvalitetno izgradnjo napada – tako je temu zaradi slabe zaščite žoge bilo tudi v Linzu – tudi točke ne bodo prišle same od sebe.

Linz, ki nikakor ni nepremagljiv nasprotnik – na to kažejo tudi minule dobre igre Mariborčanov proti avstrijskemu nasprotniku – je žal v fazi obrambe bij dovolj zbran, da je igralcem izpod Kalvarije preprečil izgradnjo več faz napada ali jim dopustil tekočo igro.

Hkrati je, predvsem (in skoraj le) preko dveh izvenserijskih igralcev, dobro deloval v napadu, pa četudi je na njihovi strani bila doberšnja mera sreče ter sila čuden kriterij avstrijskega sodnika. Mariborčani so se pred črto za zadetek znašli trikrat in vedno naredili napako ter tako dosegli le eno polaganje.

Linz je navkljub vsemu bil boljši nasprotnik in nasprotniku lahko čestitamo za zmago.

Mariborčane že to soboto, 15.11.2014, čaka najzahtevnejša tekma sezone – v Športni park Tabor prihaja ekipa Graza, ki se več kot upravičeno spogleduje z nastopom v prvi ligi.

Se vidimo v soboto!

Leave a Reply