Štajerski obračun dobil Graz

Foto: Marko Mesarec

V obračunu dveh štajerskih ekip v drugi avstrijski ligi, je Rugby klub Maribor žal moral priznati premoč najmočnejši ekipi tekmovanja, ki nasprotnike redno premaguje z razliko višjo od 50 točk. Vendar pa so pri domačem klubu s tekmo zadovoljni; vsaj takšen je bil utrip po sobotnem obračunu. Kljub končnemu rezultatu 7:29 v korist gostov, je ob polčasu Graz vodil le za 7, vse do zadnjih 20 min pa so mariborčani iskali priključek in zaostajali le za 3 pike. Nato so v zadnjem delu prevladale izkušnje in daljša klop avstrijske ekipe in z nekaj sreče so naši severni sosedi prišli do zmage. Točke za domače sta dosegla Timi Nigerl (5) in Luka Mišič (2). Za igralca tekme je bil razglašem Matic Martinjak, redni gost v zasedbi slovenske izbrane vrste, pa četudi ni dočakal konca tekme in je igrišče zapustil 15 min pred zaključkom.

Mariborčane je krasila predvsem dobra obrambna igra, žal pa niso bili kos situacijam, ki so nastale kot rezultat dobro izvedenih taktičnih strelov, ki so v 22m prostoru našli osamljenega igralca ali prazen prostor, nato pa je po navadi sledilo kvalitetno izvajanje out-a dovolj blizu domačemu polju za zadetek. Na drugi strani je domačinom kar nekaj krat zmanjkal zadnji meter, ko so v žaru borbe iskali pot skozi zid, namesto, da bi igro raztegnili na krila in gotovo dosegli zadetek.

A to je rugby in odličnemu nasprotniku čestitamo za zmago v tekmi, za katero menimo, da je glede na nivo prikazanega z obeh strani, bila ena boljših, ki smo jih videli v drugi avstrijski ligi.

V drugih dveh obračunih sobotnega dne – večina ekip je imela po razporedu namreč teden premora – je RC Lokomotiva Zagreb v gosteh premagal ekipo Wombats is Wiener Neustadta (21:31), Linz pa je na domačem terenu odpravil goste iz Celovca, RC Anexia Tigers (35:7).

Mariborčani trenutno zasedajo 7 mesto v ligi, a jih v končnici jesenskega dela čaka lažji razpored odigrali pa so tudi tekmo manj. Razlike med ekipami spodnjega dela lestvice so majhne in mariborčani si v zadnjih dveh tekmah želijo zmage.

22.11. se RKMB odpravlja na gostovanje na Dunaj, 29.11. pa v Športnem parku Tabor gosti zadnjo tekmo jesenskega dela sezone.

Leave a Reply