Konec dober, vse dobro*

*Dobra ni bila le poškodba našega kapetana, Luke Medveda “Medota”.

Po tem, ko so se mariborčani znašli v rezlutatski krizi in zabeležili štiri zaporedne poraze, so v zadnji tekmi jesenskega dela strnili vrste in z odlično predstavo prišli do prepričljive zmage nad ekipo RC Wombats iz Wiener Neustadt-a, ki je v zadnjih treh sezonah redno nastopala v finalu in tudi osvojila naslov prvaka lige. Igralci iz pod Kalvarije so tako sebi in publiki, ki je kljub slabim vremenskim razmeram obiskala zadnjo tekmo v letu 2014, polepšali državni praznik. Priznati moramo, da se je ekipa iz dunajskega predmestja na gostovanje podala s sila kratko klopjo, a vendar so Mariborčani prikazali tako dobro igro, da bi gotovo slavili tudi tedaj, ko bi gostujoča ekipa v mesto ob Dravi prišla z polnim številom mejav. V zelo zanimivem in dinamičnem obračunu bi lahko rezultat oziroma razlika (33:12) bila celo višja, a igralcem je, kot je temu letos žal v navadi, v nekaj napadih zmanjkalo koncentracije za zadnji preboj v nasprotnikovo polje za zadetek. Igralec tekme je zasluženo in že drugič zapored postal francoski organizator igre, Gaspar Fournel, na vrhu točkovne lestvice pa sta se znašla Denis Petrovič z desetimi in Luka Mišič, z trinajstimi točkami. Poleg visoke razlike pa je tekmo žal zaznamovala tudi poškodba Luke Medveda, kapetana ekipe, ki se bo na zelenice žal vrnil šele poleti.

Mariborčani na lestvici trenutno zasedajo 6 mesto in so še zmeraj v spodnjem delu razpredelnice, a bi, v kolikor uvodne tekme ne bi izgubili za zeleno mizo, verjetno bili kar dve mesti višje. Še višje mesto bi prav tako zasedali tedaj, ko bi v minulem obračunu z ekipo RC Donau vztrajali pri dogovorjenem igralnem terminu, tako da drugi ekipi na pomoč ne bi mogli priskočiti igralci mnogo kakovostnejše prve ekipe, ki so sicer veljavno registrirani v obeh moštvih, a bi naj igrali predvsem v višji ligi. Razlogov za slabše rezultate v tem delu sezone je mnogo – od odhodov in delovnih obveznosti nekaterih igralcev prve ekipe, do manjših poškodb, ki vseeno onemogočajo sestavo najmočnejše ekipe. Kljub temu so Mariborčani so v zadnjem obračunu pokazali, da se lahko tedaj, ko strnejo vrste in na igrišču pustijo svojih sto procentov, premagajo vsakogar.

Z mesecem decembrom za igralce v drugi avstrijski ligi nastopi premor, vsi, z RKMB na čelu, pa se na zelenice vračajo v drugi polovici marca. V zimskem premoru bodo v klubu pridno trenirali, sanirali nekatere poškodbe in v zasedbo skušali pripeljati nekaj novih igralcev. RKMB se bo na igrišče vsekakor vrnil močnejši in bolje pripravljen, predvsem pa tudi v novi vizualni podobi. Mariborčani namreč pripravljajo barvno prenovo kluba, ki jo bodo oplemenitili z nakupom novih dresov – tako se spomladi vidimo še boljši in še lepši!

Leave a Reply