Pomlad – čas zvončkov, “prehodnih” oblačil in maščevanja na igrišču!

Author: Anexia Tigers

Dnevi so vedno bolj topli ter svetli, narava se prebuja in prebudili so se tudi fantje iz Rugby kluba Maribor, pa četudi nikdar niso zares zaspali.

Nasprotno!

V času zimskega premora so igralci RKMB pridno trenirali v prostorih fitnessa “Red Power” in pred kratkim pričeli z zunanjimi treningi. Pomlad pa je, tako kot se zanjo spodobi, v klub prinesla kar nekaj pozitivnih sprememb.

Igralski zasedbi sta se pridružila nova igralca iz tujine, Carmelo Sanchez iz Španije in Francoz Fabien Delarue – tako je naš “stari” Francoz,  Gaspar Fournel, končno dobil domačega prijatelja, RKMB pa dva kvalitetna igralca, ki bosta barve kluba branila naslednjih nekaj mescev. Klubu sta se prav tako pridružila nova domača igralca, Aljaž Stepišnik in Simon Sovič. Od obeh pričakujemo veliko, saj sta na dosedanjih treningih pokazala mnogo znanja, a upamo, da ne še prav vsega.

Klub je nedavno sklenil pogodbo o sodelovanju z novim trenerjem, ki bo nadomestil stratega Emmanuela Meyerja. Slednji je klub zapustil v začetku te sezone. Ime novega strokovnega sodelavca bo razkrito po prvem skupnem treningu!

V klubu prav tako nestrpno pričakujemo prihod novih dresov – barve so nove in lokalno-tradicionalne, takšne kot se za naš prostor pač spodobi!

Prvo tekmo bo RKMB odigral v gosteh. 28.3. se fantje odpravljajo v Celovec, kjer se bodo pomerili s prijateljskim klubom “Anexia Tigers”.

Mačji prijatelji tekmo vneto oglašujejo že kar nekaj dni, pri tem pa so se poslužili posebnega načina – dvoboj namreč promovirajo kot “Die Revanche” ali “maščevanje”. Mariborčani bomo seveda poskrbeli, da bodo lahko prav vsako tekmo v prihodnosti oglaševali na enak način.

Dokler bo vsaka tekma maščevanje za minuli poraz, bomo v mestu pod Kalvarijo vsi srečni!

 

 

Leave a Reply