Previdno z besedo “revanš” !

Photo by: RC Anexia Tigers

»Revanš« ali maščevanje je beseda, s katero mora tisti, ki jo izreče, operirati še posebej previdno, saj bo takrat, ko se mu z le-to zareče, v toliko večji zagati. In prav to se je zgodilo ekipi RC Tigers iz Celovca, ki je proti Mariborčanom klonila pred domačimi ljubitelji ragbija. Maščevalcem se je torej zataknilo. Po zadnjem porazu so si prislužili še enega in tako lahko le čakajo na naslednjo tekmo, ki bo, se razume, tudi sama nov revanš!

Rugby klub Maribor je v težki in zelo enakovredni tekmi prišel do nove zmage v mednarodnem tekmovanju »ARC2«, pomladanski del otvoril s pozitivno oceno v gosteh, in tako nadgradil uspešen konec jesenskega dela sezone, ki ga je prav tako zaključil zmagovalno.

Rezultat (22:20) priča o tem, da sta tekmeca tokrat bila še kako enakovredna, vendar pa je jasno, da imajo Mariborčani, ki so z zunanjimi treningi začeli šele pred dvema tednoma, še ogromno rezerve v sami dinamiki igre. Meseci vadbe z utežmi igralcu res dajo kak dodaten kilogram in raztegnejo majico, tekoč prenos žoge z uigranimi akcijami pa je žal mogoč le po dovolj urah preživetih na zelenici. Ko bi žoga tekla hitreje, bi tudi rezultat bil mnogo bolj nagnjen na mariborsko stran tehtnice. In prav z delom na tehniki in kombinatoriki bodo igralci izpod Kalvarije nadaljevali v tem tednu ter se 4.4., žal ponovno v gosteh, kot favoriti pomerili z ekipo RC Wombats iz Wiener Neustadta.

Igralec tekme je postal Francoz Gaspar Fournel, dobro delo pa so opravili tudi vsi novi igralci, kar je za nadaljevanje sezone še kako dobrodošla novica.

Po tekmi z »Novo« Dunajčani sledita tedna reprezentančnega premora, nato pa se rugby vrača v svoj mariborski dom, Športni park Tabor!

Zahvaljujemo se ekipi Celovca, mi pa se vidimo na prvi domači tekmi!

Leave a Reply