Včasih si želiš, da v ragbiju ne bi bilo strelov z nogo

Igralci Rugby kluba Maribor so po treh zaporednih zmagah proti ekipi Wombats – zadnji zmagi smo lahko bili priča v začetku te sezone – dočakali svoj prvi poraz v zadnjem letu in pol.

Četudi so Mariborčani bili boljši nasprotnik, je gostiteljem uspelo prav tisto, kar jih je že toliko krat rešilo iz te in one zagate proti večini ekip v mednarodnem tekmovanju Alpine Rugby Championship 2. Noga organizatorja igre, Martina Leidla, je ponovno bila (pre)natančna. Ne v odprti igri, saj je prav vse žoge uspešno »pobral« branilec (fullback) Mariborčanov, Luka Mišič, temveč tedaj, ko je nastopil čas prekinitev in kazenskih strelov.

Kljub temu, da so Mariborčani dosegli več polaganj, so si Avstrijci uspeli »pribrcati« še kako pomembno zmago in ohranili prednost pred najbližjimi zasledovalci, prav Rugby klubom Maribor, ki zdaj zaseda šesto mesto v ligi, z današnjo morebitno zmago pa bi se Mariborčani približali tretjeuvrščeni ekipi. Popravni izpit Štajerce čaka po reprezentančnem premoru, ko v začetku maja v Športni park Tabor prihaja ekipa Donau Korsaren z Dunaja.

V današnjem obračunu je igralec tekme postal Anglež Leo Wall, proslavila pa sta se tako Simon Sovič, ki je dosegel svoje prvo polaganje za Rugby klub Maribor, ter Sandi Lubej, ki je zdaj »položil« že na dveh zaporednih srečanjih. Svoj »ognjeni krst« je doživel novinec Aljaž Stepišnik, ki se je klubu pridružil v zimskem premoru, je ponujene minute uspešno izkoristil ter si tako pridobil prve izkušnje v novem športu.

Naslednji vikend Mariborčane čaka težak dvoboj z Angleško ekipo iz Londona (tekma bo odigrana v Ljubljani), nato pa bodo s polno paro nadaljevali priprave na tekmo proti Dunajčanom.

Hvala Wombatsom za dobro tekmo, odlično pojedino – vidimo se kmalu!

Leave a Reply