Dva obračuna, nesrečen poraz (11:14) in srečna zmaga (16:17)

Photo by: Berislav Rožman

Teden dni mineva od nesrečnega poraza Slovenije proti Luksemburgu, ki so mu, kljub slabemu vremenu, bili priča številni obiskovalci, ki so sobotno popoldne preživeli v domu slovenskega ragbija – na stadionu v Športnem parku Šiška.

Slovenci so v dvoboju bili boljši nasprotnik, ki je diktiral tempo in način igre, žal pa so Luksemburžani, ki so v ragbiju presenetljivo mnogo boljši kakor v nogometu, predvsem v drugem polčasu izrabili vse izkušnje, ki jih premorejo, in slovensko izbrano vrsto presenetili v igri s “scrum-om”, ki se je pokazal za občutno močnejšega od slovenskega.

V zadnjih dveh napadih so se Slovenci znašli le nekaj metrov pred poljem za polaganje, a vendar jim je, tako kot ob zadnjem strelu z nogo (strel za izenačenje je končal v “prečki”), zmanjkalo nekaj športne sreče.

Tako so slavili Luksembružani, ki so na papirju favorit za končno osvojitev prvega mesta v skupini, vendar pa bi, ko se v prvih minutah ne bi poškodovala dva igralca prve postave in če bi Slovenci imeli le nekaj več sreče, razplet gotovo bil drugačen.

A kljub porazu so se Encijani pobrali, strnili vrste in z zdesetkano zasedbo (poškodbe in povratek nekaterih igralcev v tujino) danes, 25.4., uspeli premagati reprezentanco Avstrije. V prvem polčasu je zeleno-belim grozil poraz (13:0), ti pa so se v drugem delu tekme uspeli zbrati in na koncu slavili z rezultatom (16:17).

Po dveh tednih reprezentančnih obveznosti, se rugby ponovo seli nazaj na klubske zelenice, do naslednjih obračunov izbrane vrste pa bo treba počakati do jeseni.

Leave a Reply