Zmaga proti favoriziranim Dunajčanom

Igralci Rugby kluba Maribor, ki so se gledalcem prvič predstavili v novi vijolično-črni kombinaciji, so v včerajšnjem obračunu slavili proti favorizirani ekipi RC Donau Korsaren z Dunaja. V obračunu, ki so ga z roba igrišča spremljali za naše razmere števili navijači, so le-ti lahko videli vse, kar običajno ponudi dobra rugby tekma. Čvrste obračune, samostojne prodore ter taktične strele z nogo – vse dokler opazovalcev ni pregnala toča. Slabo vreme pa ni zmotilo domačinov, ki so vodili skozi celoten obračun, pa četudi so se Dunajčani na koncu pribižali na 6 točk razlike. A to ni bilo dovolj, igralci izpod kalvarije so dvoboj na koncu tudi dobili – z 32 proti 26 – in se prebili mesto višje na lestvici, kjer so prehiteli RC Wombats iz Wiener Neustadta. Največ točk je za Mariborčane prispeval Luka Mišič, ki jih s streli z nogo “zaslužil” 18, z najvišjo oceno pa je bil ocenjen igralec druge linije Timi Nigerl.

Mariborčane v zaključku sezone znotraj tekmovanja Alpine Rugby Championship 2 čakajo še tri tekme. Domača obračuna proti ekipama iz Linza ter Zagreba ter zelo težavno gostovanje v Gradcu.

Na lestvici vijoličasti trenutno zasedajo peto mesto, z dobrim točkovnim izkupičkom, pa bi lahko v nadaljevanju sezone napredovali še za dve mesti.

Leave a Reply