RWC 2015 v živo na Sport Klubu, RKMB v živo v Sloveniji, Avstriji, na Hrvaškem in Češkem

Le nekaj dni nas še loči od težko pričakovanega Svetovnega prvenstva v ragbiju, ki bo letos (po štiriletnem premoru) potekalo v Angliji. Na prvenstvu, ki se bo z uvodno tekmo med izbranima vrstama Anglije in Fidžija pričelo 18. septembra in bo trajalo dober mesec, bodo sodelovale reprezentance Anglije, Škotske, Irske, Walesa, Francije, Italije, Romunije, Gruzije, ZDA, Kanade, Urugvaja, Argentine, Fidžija, Tonge, Samoe, Južne Afrike, Namibije, Avstralije, Nove Zelandije in Japonske. Stavne hiše in strokovna kot tudi laična javnost na vrh postavlja prve favorite Novozelandce (osvojili zadnje prvenstvo, ki je potekalo prav v Novi Zelandiji), načrte pa bi jim lahko še kako prekrižale ekipe Južne Afrike, Avstralije in Anglije, kjer slednjo med vrste favoritov uvršča predvsem in morda zgolj vloga domačina.

V živo so bi tekme ogledalo več sto tisoč gledalcev, organizatorji in predvsem medijske hiše ter pokrovitelji pa pričakujejo, da bo gledanost prvenstva preko malih zaslonov ponovno porušila rekord, ki se meri v več deset milijonih gledalcev.

V slovenskem prostoru si bo vse tekme možno ogledati na kanalih programa Sport Klub in v družbi vašega lokalnega rugby kluba – pri nas je to seveda Rugby klub Maribor!

In prav vaš lokalni gostitelj v istem časovnem obdobju kot profesionalci pričenja z boji v mednarodnem tekmovanju Austrian Rugby Championship, ki v letošnji sezoni združuje klube iz Avstrije, Hrvaške, Češke in Slovenije – Dunaj (3 klubi), Linz, Graz, Leoben, Celovec, Wiener Neustadt, Zagreb, Maribor in Breclav. Mariborčani, ki so v lanski sezoni zasedli peto mesto, v letošnji sezoni odkrito ciljajo na uvrstitev v zaključne boje oziroma sam finale tekmovanja.

Prva tekma vijolično-črne čaka 20.9. V Športni park Tabor prihaja ekipa Wombats iz Wiener Neustadta. Dunajski novomeščani so na zadnjem gostovanju v štajerski prestolnici bili poraženi, Mariborčani pa tak scenarij napovedujejo tudi na prvi uradni tekmi sezone! Pred tem obračunom pa igralce izpod Kalvarije čaka še prijateljski obračun v Gradcu.

Za vse informacije spremljajte našo spletno stran in Facebook profil. Se vidimo v kratkem!

1 Comments

  1. I feel privileged to guide you through the first steps of the new season.

Leave a Reply