Prva tekma, prva zmaga, prva “bonus” točka

Igralci Rugby kluba Maribor, ki tudi letos nastopajo v mednarodnem tekmovanju – le-to se v tej sezoni imenuje Austrian Rugby Championship in združuje klube iz Avstrije, Slovenije, Hrvaške ter Češke – so v prvem obračunu brez večjih težav premagali stare znance iz Wiener Neustadta, ekipo RC Wombats.

Kljub končni zmagi so Mariborčani tekmo začeli slabo – preveč napak v obrambi in poškodba Nika Del-Bianchija, na pleča katerega je letos položena velika odgovornost, je rezultiralo v zgodnjem polaganju gostov. Kljub “lucky bounce” zadetku pa je domačim kmalu uspelo strniti vrste in do konca srečanja ničesar več niso prepustili naključju, pa četudi so že po izteku rednega igralnega časa prejeli še en zadetek, ki pa ga avstrijski ekipi zaradi vztrajnosti, ki so jo pokazali v zadnjih fazah napada, pa četudi zmaga niti teoretično ni bila v njihovem dosegu, kar nekako privoščimo.

Med strelce so se na strani domačih vpisali Medved (2x), Slavec (“man of the match” na strani Mariborčanov), Karba in Lubej. Beganović in Mišič žal nista bila pri strelu. Končni rezultat: 27 proti 14 (polčas: 12 proti 7). Poleg zmage, ki je našim fantom zaradi števila polaganj prinesla tudi dodatno piko, pa je pozitivna vest predvsem ta, da so Mariborčani na tekmi nastopili (še) brez tujih okrepitev, prvi uradni nastop pa so dočakali kar trije novinci, ki so delo opravili odlično. Alen Pavlec in Aleš Ferjan sta si na krilnih pozicijah “razdelila polčasa”, medtem ko je Silvester Gorjup med igralci “scruma” odigral celotno srečanje – čestitke!

Pri nasprotnikih (kot običajno) velja izpostaviti predvsem številko 1, Stefana Pauserja ter Neustadtovega organizatorja igre, Martina Leidla. Oba sta ponovno pokazala, da igrata vsaj dve ravni nad ostalimi člani avstrijske ekipe.

Mariborčani, ki si skupino delijo z Wombatsi, drugo ekipo RC Donau, RC Breclavom s Češke in Linzem, se v naslednjem obračunu podajajo prav k drugim severnim sosedom iz te skupine, kjer jih čaka še kako težak obračun.

P.S. Thanks to our Dutch part-time coach, who took over the last sessions in the week before the game. Willem, cheers!

Leave a Reply