Presenečenje v Breclavu – skoraj bi…

Igralci Rugby kluba Maribor so se na prvo gostovanje pri kateremkoli češkem klubu odpravili z enim samim ciljem – jasno, ta cilj je bil zmaga. Kapetan Luka Medved je prav tako dejal, da je to ekipa, proti kateri si bo treba popraviti razmerje med prejetimi in danimi točkami. Stvari bi se skoraj obrnile v drugo smer…

Na Češkem je igralce Maribora pričakala “druga” ekipa kot je nekaj tekem pred tem nastopila proti Linzu (Mariborčani so ekipo iz Linza premagali) in visoko izgubila. Čehi so igrali zbrano, disciplinirano in odigrali morda do sedaj najboljšo obramo, s katero so se vijolični srečali v tej sezoni. Breclav v napadu ni bil nevaren –  edino polaganje je sledilo eni izmed redkih napadalnih priložnosti – a zato so gostitelji bili toliko bolj čvrsti v obrambi.

Mariborčani, ki to soboto očitno niso “bili pri stvari”, so se trudili na vse pretege, a nikakor niso mogli prebiti češke linije obrambe. Rumeno-modri so bili prilepljeni na vsako žogo, v vsakem “ruck-u” pa so dali vse od sebe. Včasih tudi malce preveč, toliko, da bi sodnik gotovo kar nekaj kazni moral soditi v korist gostov. Če bi želeli srečanje povzeti na kratko, bi dejali, da je Mariborčane agresivnost (ki je sicer sestavni del športa) čeških predstavnikov šokirala. Jasno je bilo, katera ekipa je tehnično bolje podkovana in navsezadnje tudi “boljša”, le da so Štajerci to le stežka (do)pokazali.

Na koncu je srečanje tako kot proti Linzu rešilo polaganje Denisa Petroviča in 8 točk Luke Mišiča, ki je na veliko srečo ekipe tudi torkat bil pri strelu.

Po tekmi so se igralci soglasno odločili, da bodo kljub zmagi (10:13)  na to srečanje čim prej pozabili.

Misli Mariborčanov so zdaj že usmerjene v “večni” derbi, ki se bo to soboto odvil v Ljubljani – nasprotnik (ena in edina) Olimpija!

 

Leave a Reply