Dobri obeti pred odhodom v prvo ligo

Mariborčanom je uspel veliki met. Po petih sezonah v drugi avstrijski ligi, ki pod mednarodnim imenom združuje klube iz Avstrije, Slovenije, Hrvaške in Češke, se Vijoličasti v mesecu marcu selijo v prvo ligo, to je v tekmovanje Alpine Rugby Premiership. Tako je zima, v kateri so igralci na teden opravili štiri redne treninge, bila posvečena pripravam na občutno višji nivo tekmovanja. Seveda pa priprave brez pripravljalnih tekem ne bi bile prave in tako so se igralci izpod Kalvarije v popolnoma premešani zasedbi v soboto odpravili v avstrijski Leoben, kjer so se pomerili s tamkajšnjo ekipo ARC Leoben (Academic Rugby Club).

Zaradi petih novih igralcev, ki so nadomestili šesterico odsotnih iz prve ekipe, pravzaprav ni bilo povsem jasno, kakšno tekmo pričakovati, saj so Avstrijci pred samim obračunom pravzaprav bili nekakšna neznanka. Prvih petnajst minut so gostitelji pokazali, da znajo igrati čvrst rugby in da so na zelo dobri poti, da čez nekaj sezon dosežejo nivo gostov. Ob velikem številu igralcev, dobrih pogojih za trening in – povsem jasno – dobrem strokovnem delu, jim takšen napredek lahko prepreči le vesoljni potop.

Po uvodnem »otipavanju«, če to v ragbiju sploh obstaja, so Štajerci niti vzeli v svoje roke, pričeli igrati hitro in kombinatorno ter na koncu slavili z rezultatom 68:0.

Kakšen bi bil rezultat, če bi igrali s polno ekipo, sploh ni pomembno. Na tekmi je zaigralo pet novih igralcev in dva mladinca, Nik Dvanajščak ter Maks Medved, ki sta pokazala, da ju le še kakšna sezona ali dve ločita od prve ekipe.

V obračunu, ki je postregel z zelo gledljivim ragbijem, si je naziv igralca tekme zaslužil Tim Nigerl, ki je kljub višini in teži zaigral z lahkotnostjo organizatorja igre in s tem očaral tudi domače navijače. Izpostaviti velja tudi Ljubljančana Tineta Janžka, ki je ob svojem krstnem nastopu dosegel kar štiri polaganja in pokazal, da je z Mariborom prav vse v življenju lažje.

Igralci Maribora zmago posvečajo trenerju Mihi Mahkoti, ki je v zadnjem mesecu vodil ekipo in tako prispeval levji delež k tako prepričljivemu uspehu!

Se vidimo kmalu!

Leave a Reply