Nazdravili ob novi zmagi

Mariborčani so se to soboto odpravili v bližnji Gradec, kjer so nastopili na pripravljalnem turnirju pred uvodnimi boji v prvoligaškem mednarodnem tekmovanju Alpine Rugby Championship. Pravzaprav se za uporabo pojma »turnir« skrivata dva polčasa odigrana proti dvema različnima ekipama – prvi polčas proti favoriziranim domačinom iz RC Graz-a in drugi proti klubskim prijateljem, ekipi Anexia Tigers iz Celovca. Obe tekmi sta postregli s presenečenjem.

V prvem obračunu prav nihče ni pričakoval zmage Mariborčanov, v kateri gostitelji ne bi dosegli niti ene točke. Vendar pa tudi gostje niso dosegli kaj prida bogatejšega izkupička – le sedem točk, ki so zadostovale za veliko zmago v sicer prijateljskem dvoboju! Obračun je postregel z izrazito kontaktno igro, ki jo je spremljala trdna obramba na obeh straneh, pa tudi vzajemne in povsem nepotrebne napake pri rokovanju z žogo. Tako nizek rezultat nikakor ne preseneča, Mariborčani pa so proti zelo kvalitetni ekipi pokazali, da že premorejo dovolj zrelosti, da slavijo tudi v tako tesnem in trdem obračunu. Polaganje je prispeval organizator igre Ožbe Brezovec, edini Gorenc’ v štajerskih vrstah.

Drugi obračun lahko prav tako opredelimo kot presenečenje. In to kar dvojno. Ekipa iz Celovca je v prijateljski obračun pristopila sila atipično, to je taktično ali, natančneje, preračunljivo in – pravzaprav zelo modro – vsakič, ko se ji je ponudila ta možnost, izbrala strel z nogo. Tako so si »pribrcali« devet točk. Drug del ali, bolje rečeno, drugo presenečenje pa predstavlja dejstvo, da so Mariborčani slavili le s šestimi točkami razlike, torej skupaj dosegli petnajst točk. Pa vendar, »Tigri« so v zadnjem letu močno napredovali, se okrepili na kar nekaj pozicijah in bodo, če jim bo uspelo nadaljevati v tovrstni maniri, prihodnje leto gotovo še težje premagljiv tekmec! Tako tudi ta rezultat pravzaprav ni tako veliko presenečenje.

Ob koncu dneva so Vijolično-črni avstrijsko Štajersko kljub temu, da so ponovno nastopili s sila premešano zasedbo, zapustili z dvema majhnima zmagama brez prejetega polaganja, globo zaradi pozabljene vinjete in z velikim apetitom po jedači in pijači. Ta apetit namreč pojasni naslovno fotografijo!

Se vidimo v kratkem!

Leave a Reply