Kratko o zadnjih dveh mesecih življenja v prvi ligi

Mariborčani so v drugem delu sezone zaradi reorganizacije tekmovanja zapustili drugo avstrijsko ligo »Alpine Rugby Championship« in se na povabilo organizatorja pridružili elitni prvi diviziji ali tekmovanju »Alpine Rugby Premiership«, ki združuje najboljše klube iz Avstrije, le-tem pa sta zdaj pridružena Rugby klub Maribor in od lanske sezone tudi ekipa Rugby Olimpije. Po povsem nepričakovanem povabilu v višji rang tekmovanja so Vijolično-črni v zimskem premoru strnili vrste, povečali število treningov in pogumno krenili v tri pripravljalne obračune, v katerih so zdaj bolj zdaj manj prepričljivo slavili proti avstrijskim ekipam iz Leobna, Celovca in Gradca. Slednji se je ekipi izpod Kalvarije prav tako pridružil v prvi ligi.

Nato pa je sledil prvi pravi preizkus moči, prva tekma v do tedaj skoraj mistični prvi ligi… In že kar prvi obračun je postregel z »večnim« derbijem med Mariborom in Olimpijo, ki je kljub (pre)visokim pričakovanjem Mariborčanov pripadel Zmajem. Ti so slavili prepričljivo, a z do sedaj najmanjšo razliko dvaindvajsetih točk (14-36).

Naslednjo dunajsko epizodo bi igralci Maribora, ki so v obračun sicer – retrospektivno gledano – šli povsem nepripravljeni, najraje pozabili. Visok poraz v Avstrijski prestolnici, RC Donau je slavil kar z rezultatom 84:0, je Štajerce povsem dotolkel, a jim hkrati odprl oči. V naslednjih tednih so pod vodstvom novega trenerja, Valežana Rolanta Jonesa, stopili na plin, garali štirikrat tedensko in po »debaklu« proti najboljši avstrijski ekipi, ki je pravzaprav istovetna z avstrijsko izbrano vrsto, le da je od te zaradi lepega števila tujcev pravzaprav še močnejša, skoraj povsem nepričakovano slavili proti drugi in tretji najkvalitetnejši ekipi z Dunaja, to sta Vienna Celtic RFC (21:17) in Stade Rugby Club Wien (20:15).

Štajerci so odštevši manjšo katastrofo proti »Donavčanom« tako presenetili vse in presegli lastna pričakovanja ter pričakovanja vseh navijačev.

Pred morebitnimi zaključnimi boji Mariborčane zdaj še čaka sila težko gostovanje v Innsbrucku ter zadnja domača tekma, ki jo bodo igralci Rugby kluba Maribor 11. 6. odigrali prodi Gradcu.

Se vidimo!

Leave a Reply