O NAS

Rugby klub Maribor je z nami že od začetka novega tisočletja, a je v lanski sezoni doživel bistvene spremembe tako na finančnem ter organizacijskem kot tudi tekmovalnem področju. Z novim predsednikom kluba ter s sodelovanjem novega izkušenega trenerja, ki je igral na najvišjem evropskem nivoju, želimo poskrbeti za trajnostni razvoj športa, ki ga tako obožujemo. Želimo si, da vpeljane spremembe nadgradijo že dosežene tekmovalne uspehe, ko smo se prebili v zaključne boje tekmovanja »Nationalliga«, ki združuje klube in Avstrije, Italije in Slovenije. V Letošnjem letu Rugby klub Maribor nastopa v prenovljenem mednarodnem tekmovanju, ki pod okriljem avstrijske druge lige združuje klube iz Avstrije, Slovenije in Italije. Klub moči prav tako meri znotraj slovenskega državnega prvenstva.

V prejšnjih sezonah smo uspešno nastopali na turnirjih v verziji rugby sedmic ter sodelovali na mednarodnem turniru v ragbiju na mivki, kjer smo se borili z angleškimi predstavniki ter ob zaključku sezone sami organizirali tovrtsten turnir. Prav tako redno obiskujemo nove klube, s katerimi igramo prijateljske tekme – tako smo se v lanski sezoni pomerili z igralci angleškega kluba Rosslyn Park, ki med mnogimi selekcijami premore tudi profesionalno ekipo, ki nastopa na najvišjem tekmovalnem nivoju, in to domovini ragbija. Rugby klub Maribor trenutno premore štiri aktivne člane državne reprezentance – en izmed njih prav tako uspešno združuje športne in študijske obveznosti v Angliji.

Ker želimo, da se rugby prične razvijati ter stopi iz povojev novega športa, smo se odločili, da v kratkem pričnemo s poučevanjem novih igralcev, ki bodo posrkbeli za kvaliteten razvoj in populariziranje športa. Tako smo si kot temeljne dolgoročne cilje zadali vzgojo in razvoj mladih igralcev tako na področju amaterskega kot morebitnega kasnejšega profesionalnega ragbija, razvoj športne infrastrukture ter projekt družbene odgovornosti skozi različne dogodke ali dejavnosti (krvodajalske akcije, delo s problematično mladino, obiski izobraževalnih ustanov).